0 0
Trhací rozmarýnový chlebík

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
500 g hladká mouka
180 ml mléko
100 ml vlažná voda
25 g máslo
7 g sůl
1 lžička cukr
1 lžička droždí sušené
Náplň
30 g parmazán
3 stroužky česnek
2 větvičky rozmarýn
1 dl olivový olej
sůl

Trhací rozmarýnový chlebík

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Pokud kynuté těsto špatně kyne, většinou není chyba ve vás, ale v okolní teplotě.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V mléce rozpustíme droždí s cukrem. Přidáme vodu, vejce, rozpuštěné máslo, přisypeme sůl, mouku a zaděláme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinku nakynout.

2
Hotovo

Mezitím si nastrouháme sýr, nasekáme rozmarýnu, prolisujeme česnek, vše smícháme. Osolíme, přilijeme olej.

3
Hotovo

Nakynuté těsto rozválíme dlaněmi na váleček a rozkrájíme na 14 stejných plátků. Postupně odebíráme kousky, rozplácneme na placku a potřeme sýrovou náplní. Plátky na stole vrstvíme na sebe. Poslední plátek otočíme sýrem dolů k předposlednímu plátku.

4
Hotovo

Hranatou formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a komín z plátků do ní položíme tak, že plátky budou stát na své tenké straně hezky jeden za druhým. Takhle je ještě necháme čtvrt hodiny kynout.

5
Hotovo

Troubu rozpálíme na 180 st. C a chlebík v ní upečeme dozlatova, cca 25 minut.

6
Hotovo

Chleba necháme zchladnout a postupně odtrháváme plátky a podáváme k salátu, pomazánce nebo jakémukoliv jídlu, které se běžně podává s pečivem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krůtí „saltimbocca“
další
Zelné pickles s koprem a praženým kmínem

Přidejte svůj komentář