0 0
Zapečené žampióny s ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
12 ks žampióny
6 ks vlašské ořechy
3 lžíce bílé víno
2 stroužky česnek
1 malá cibule
1 ks vejce
0,5 mozzarella
mletý pepř
sůl
olivový olej
Na posypání
30 g parmazán

Zapečené žampióny s ořechy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Původně prý byly žampióny hnědé. Až během 2. světové války se začaly pěstovat bílé.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na posypání

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme ubrouskem, vykroutíme jim nožičky, a ty nakrájíme na malé kousky. Na kousky nakrájíme i cibulku, česnek a vylouskané ořechy. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vmáčkenem je do hlaviček hub. Vyskládáme je do pekáčku a podlijeme trochou olivového oleje.

2
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku a česnek, a když zesklovatí, přikápneme víno. Vydusíme a přidáme žampiónové kousky, a také ořechy. Osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Pak stáhneme z plotny a do směsi vyklepneme vejce. Zamícháme a lžící plníme hlavičky. Zvrchu posypeme hojně strouhaným sýrem.

3
Hotovo

Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zelné pickles s koprem a praženým kmínem
další
Buchty s mákem a švestkami
předchozí
Zelné pickles s koprem a praženým kmínem
další
Buchty s mákem a švestkami

Přidejte svůj komentář