0 0
Buchty s mákem a švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g hladká mouka
1,2 dl mléko
30 g cukr
30 g máslo
1 ks vejce
0,5 droždí sušené
sůl
Na pekáč
máslo
olej
Náplň
90 g mák
6 ks švestky
2 lžíce švestkový sirup příp. med
1 ks kyselé jablko

Buchty s mákem a švestkami

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty

Číňané věří, že švestky symbolizují štěstí.

  • 1,5 hodiny
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Na pekáč

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažného mléka nasypeme droždí, přidáme trošku cukru a necháme rozpustit. Odvážíme mouku, přidáme sůl, cukr, vejce, rozpuštěné máslo a přilijeme mléko s droždím. Zpracujeme měkké tvárné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Těsto necháme hodinu vykynout. Z těsta vyválíme váleček a rozkrájíme na 10 – 12 kousků.

2
Hotovo

Připravíme si náplň zastudena. Nameleme mák a smícháme s jablíčkem, které jsme předem najemno nastrouhali. Ochutíme medem nebo sirupem a důkladně promícháme. Švestky omyjeme a rozpůlíme. Odstraníme pecky.

3
Hotovo

Na stůl si nasypeme trochu mouky. Z kousků těsta tvoříme placičky, na každou dáme lžíci makové náplně a navrch položíme švestku. Prsty si namočíme v mouce a okraje těsta přitáhneme k sobě a pevně přimáčkneme.

4
Hotovo

V pekáčku si rozpustíme trochu másla s olejem a buchty v něm vždy ze všech stran smočíme, aby se nám k sobě nepřilepily. Pokládáme vedle sebe.

5
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zapečené žampióny s ořechy
další
Karbanátky pečené v troubě

Přidejte svůj komentář