Ingredience
- 2 ks cuketado 20. cm
- 1 ks cibulevětší
- sůl
- olej
Zálivka
- 10 kuliček nové koření
- 3 ks bobkový list
- 3 lžíce kvalitní ocet
- 3 lžíce slunečnicový olej
- 2 lžíce voda
- 1 lžička cukr
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety omyjeme a na V-krouhači nakrájíme na plátky. Osolíme a opečeme na pánvi na troše oleje z obou stran. Odložíme na ubrousek, abychom trochu odsáli olej. Cibuli nakrájíme na slabé proužky a dáme s opečenými cuketami do misky. |
2 Hotovo | V maličkém kastrůlku svaříme v troše vody koření s cukrem a solí. Když vypneme plamen, přidáme olej a ocet a vidličkou vyšleháme. Cukety s cibulí přendáme do uzavíratelné krabičky, přelijeme je marinádou a necháme v lednici odpočívat aspoň dva dny. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |