0 0
Cuketové matjesy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 ks cuketa do 20. cm
1 ks cibule větší
sůl
olej
Zálivka
10 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
3 lžíce kvalitní ocet
3 lžíce slunečnicový olej
2 lžíce voda
1 lžička cukr
1 lžička sůl
čerstvě mletý pepř

Cuketové matjesy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Bobkový list je list vavřínu vznešeného. O tom, že dříve jej měli lidé ve velké úctě svědčí mimo jiné i to, že jím korunovali vítěze atletických soutěží.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Zálivka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety omyjeme a na V-krouhači nakrájíme na plátky. Osolíme a opečeme na pánvi na troše oleje z obou stran. Odložíme na ubrousek, abychom trochu odsáli olej. Cibuli nakrájíme na slabé proužky a dáme s opečenými cuketami do misky.

2
Hotovo

V maličkém kastrůlku svaříme v troše vody koření s cukrem a solí. Když vypneme plamen, přidáme olej a ocet a vidličkou vyšleháme. Cukety s cibulí přendáme do uzavíratelné krabičky, přelijeme je marinádou a necháme v lednici odpočívat aspoň dva dny.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ostružinové želé bonbóny
další
Rajčatová polévka s parmazánovými knedlíčky
předchozí
Ostružinové želé bonbóny
další
Rajčatová polévka s parmazánovými knedlíčky

Přidejte svůj komentář