0 0
Mandlová roláda s jablečnou náplní

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korkus
50 g mandle
50 g cukr krupice
4 ks vejce
špetka sůl
Náplň
3 ks kyselé jablko větší
2 lžičky prášku vanilkový pudink
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl

Mandlová roláda s jablečnou náplní

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Když jsme byli ještě mrňousci, babička nám říkávala: "jedno jabko denně drží dochtora dál od těla" :P

  • Středně náročné

Ingredience

  • Korkus

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle rozsekáme najemno v elektrickém sekáčku nebo mixéru nebo pomeleme na strojku. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Postupně, na menší obrátky, zašleháme cukr a vidličkou rozkledlané žloutky. Nakonec velmi zlehka vmícháme mandlovou drť.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a korpusové těsto na něj pravidelně rozetřeme stěrkou po celé ploše. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. dozlatova, cca 10 minut.

3
Hotovo

Mezitím si oloupeme jablíčka, nastrouháme je na hrubé struhadle a se špetičkou soli, trochou vody a vanilkovým práškem je udusíme pod pokličkou doměkka. V půl deci vody rozmícháme pudinkový prášek a přidáme do jablek. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Jablka není potřeba sladit.

4
Hotovo

Upečený korpus vyndáme z trouby a i s papírem stočíme do rolády. Zabalíme do mokré utěrky a necháme pár minut odpočívat. Potom opatrně stáhneme papír, korpus pomažeme zchladlými jablky a stočíme do rolády. Zabalíme do fresh fólie a necháme půl hodiny ležet v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vepřové kousky s cuketou pečené v hořčici
další
Kynuté růžičky s Modřenínem a česnekem

Přidejte svůj komentář