0 0
Vepřové kousky s cuketou pečené v hořčici

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g vepřová plec
150 g cuketa
120 g plnotučná hořčice
50 g slanina
2 stroužky česnek
1 ks cibule
saturejka příp. jiná bylinka, kterou máte po ruce
sůl
mletý pepř
olej

Vepřové kousky s cuketou pečené v hořčici

Trendy:
  • Masožrout

Plnotučná hořčice je česká specialita. Vyrábí se z bílého hořčičného semínka. Kdyby nebyla přibarvovaná, měla by nevábnou šedavou barvu.

  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a dlaní a ještě posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, maso také. Cuketu rozkrájime i se slupkou na kolečka.

2
Hotovo

Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibuli a česnek, a také slaninu a maso. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, cuketu, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 90 minut. Během pečení několikrát promícháme a dle potřeby podlijeme horkou vodou. Po hodině pečení odstraníme alobal a pečeme odkryté. Na konci přípravy by mělo být maso obalené v hustší „šťávě“.

3
Hotovo

Přílohu zvolíme dle chuti – chléb, těstoviny, rýže, kuskus, bulgur, quinoa nebo brambory.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kompot z jedlých jeřabin
další
Mandlová roláda s jablečnou náplní

Přidejte svůj komentář