Ingredience
- 300 g vepřová plec
- 150 g cuketa
- 120 g plnotučná hořčice
- 50 g slanina
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- saturejkapříp. jiná bylinka, kterou máte po ruce
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a dlaní a ještě posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, maso také. Cuketu rozkrájime i se slupkou na kolečka. |
2 Hotovo | Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibuli a česnek, a také slaninu a maso. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, cuketu, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 90 minut. Během pečení několikrát promícháme a dle potřeby podlijeme horkou vodou. Po hodině pečení odstraníme alobal a pečeme odkryté. Na konci přípravy by mělo být maso obalené v hustší „šťávě“. |
3 Hotovo | Přílohu zvolíme dle chuti – chléb, těstoviny, rýže, kuskus, bulgur, quinoa nebo brambory. |