0 0
Šeříkový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 ml voda
1000 ml cukr krupice
20 květenství šeřík
ze 2 citrónů citrónová šťáva

Šeříkový sirup

Šeřík zklidní rozjitřenou mysl, bolest hlavy i žaludku.

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nastříháme šeříková květenství, vyklepeme a vyfoukáme případné "obyvatele", ale neproplachujeme. Vodu svaříme s cukrem až se cukr zcela rozpustí. Pak do něj naložíme kvítky, přidáme šťávu ze dvou šťavnatých citrónů a ještě pět minut povaříme. Následně přiklopíme pokličkou a necháme stát 24 hodin.

2
Hotovo

Vyvaříme lahve i se zátkami a také všechny propriety, které budeme potřebovat. Sirup přecedíme přes husté sítko do džbánku. Z něj pak sirup slijeme do připravených lahví a pro konzervaci můžeme do každé lahve kápnout několik kapek vodky nebo jiného alkoholu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bezlepková květáková pizza
další
Uzené tofu v pikantní marinádě
předchozí
Bezlepková květáková pizza
další
Uzené tofu v pikantní marinádě

Přidejte svůj komentář