0 0
Cuketový raw tataráček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g cuketa jen mladé
10 ks cherry rajčátka
3 stroužky česnek
2 ks lahůdková cibulka
1 lžíce konopné semínko
1 lžíce chia semínka
1 malá červená chilli paprička
0,5 citrónu citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej
Krekry 24 ks
150 g lněné semínko
100 g slunečnicová semínka
5 ks sušená rajčata
3 ks rajčata
1 stroužek česnek
1 lžíce provensálské koření
1 lžíce lahůdkové sušené droždí
sůl

Cuketový raw tataráček

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • RAW Recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

RAW neboli syrová, "živá" strava je ta, která nebyla zahřáta
nad 45 st. C. Zachovává si tudíž aktivní enzymy, plno minerálů
a vitamínů.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krekry 24 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Prosolíme a necháme asi hodinu stát. Šťávu slijeme a cuketu na cedníku ještě důkladně vyždímáme. Přendáme do misky a přidáme posekanou cibulku a droboučké kostičky chilli papričky. Rajčátka rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je nadrobno. Také ty přidáme k cuketové směsi. Osolíme, opepříme, dochutíme citrónem a zakápneme olejem. Přisypeme chia a konopná semínka a důkladně promícháme. Dle přání ještě dochutíme.

2
Hotovo

Krekry si připravíme den předem.
Lněná semínka zalijeme studenou vodou tak, aby byla asi 1,5 cm nad povrchem semínek a necháme aspoň hodinu odstát. Voda by se měla za tu dobu vsáknout.

3
Hotovo

V elektrickém sekáčku nebo mixéru postupně rozdrtíme slunečnicová semínka, rajčata, česnek, sušená rajčata, a také namočená semínka lněná. Vše přemístíme do misky, osolíme, okořeníme provensálskými bylinkami a lahůdkovým droždím. Důkladně promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme.

4
Hotovo

Připravenou směs buď rozetřeme na pečící papír a usušíme v mírně vyhřáté troubě (na 40 stupňů C) nebo jí naneseme na mřížky speciální sušičky na potraviny a sušíme v obou případech asi 15 hodin. Pokud máme zájem o pravidelné tvary, naznačíme před sušením tvary rádýlkem. Nebo můžeme usušenou placku nalámat.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstovinový salát s krůtím masem
další
Polévka z hlívy ústřičné
předchozí
Těstovinový salát s krůtím masem
další
Polévka z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář