0 0
Polévka z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

350 g čistých plodnic hlíva ústřičná
1,2 l teplá voda
2 lžíce Hraška na zahušťování příp. hladká mouka
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 lžíce majoránka
1 lžíce sladká paprika
1 lžička uzená paprika
1/2 lžičky drcený kmín
chilli koření
libeček
olej

Polévka z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hlíva ústřičná je nesmírně zdravá. Svými účinky se rovná léčebné houbičce shitake. Glukany v ní obsažené prý dokáží urychlit jakoukoliv léčbu.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme posekanou cibuli a přidáme koření kromě majoránky. Trošičku opražíme, zalijeme vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Hlívu nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce, stejně jako bujónové kostky. Hrašku rozmícháme s trochou vody a přilijeme do polévky. Povaříme asi 10 minut, ochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem a vaříme ještě minutku. Nakonec přidáme do polévky posekaný libeček.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cuketový raw tataráček
další
Houbová omáčka nejen pro vegoše

Přidejte svůj komentář