0 1
Polévka z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g čistých plodnic hlíva ústřičná
1,2 l teplá voda
2 lžíce Hraška na zahušťování příp. hladká mouka
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 lžíce majoránka
1 lžíce sladká paprika
1 lžička uzená paprika
1/2 lžičky drcený kmín
chilli koření
libeček
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hlíva ústřičná je nesmírně zdravá. Svými účinky se rovná léčebné houbičce shitake. Glukany v ní obsažené prý dokáží urychlit jakoukoliv léčbu.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme posekanou cibuli a přidáme koření kromě majoránky. Trošičku opražíme, zalijeme vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Hlívu nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce, stejně jako bujónové kostky. Hrašku rozmícháme s trochou vody a přilijeme do polévky. Povaříme asi 10 minut, ochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem a vaříme ještě minutku. Nakonec přidáme do polévky posekaný libeček.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Cuketový raw tataráček
další
Houbová omáčka nejen pro vegoše
předchozí
Cuketový raw tataráček
další
Houbová omáčka nejen pro vegoše

Přidejte svůj komentář