0 0
Soufflé

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

3 vejce
50 ml citrónová šťáva
100 g + vysypání misky cukr krupice
20 g hladká mouka
na vymazání máslo

Soufflé

Trendy:
  • 5 a méně!

francouzské slovo "souffler", tedy dýchat, perfektně vystihuje nadýchanou konzistenci tohoto 3 století starého receptu

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vymažeme zapékací misky máslem a vysypeme cukrem krystal.

2
Hotovo

Oddělíme žloutky od bílků do dvou separátních misek. A teď si zaposilujeme. K žloutkům přimícháme 50g cukru, citrónovou štávu,mouku a šleháme do úplného vyšlehání ;) Následně přeneseme tuto misku do parní lázně, a tedy nad hrncem s vroucí vodou dále směs mícháme po dobu 5 - 8 minut. Výsledkem bude hustější konzistence, až pasta. Sundáme z parní lázně a nadále mícháme, dokud nevychladne.

3
Hotovo

Vrátíme se k druhé misce s bílky, kam přidáme 50g cukru a vyšleháme do sněhu. Ten pak jemně zapracujeme do vychladnuté směsi žloutků.

4
Hotovo

Naplníme předem připravené misky. Pro správný tvar, půlcentimetr palce zanoříme k okraji misky a celou ji obkroužíme. Tím odstraníme z horního kraje část směsi. Dáme do trouby a pečeme při 180 C něco přes 10 minut. Chceme čepičku do zlatava - hněda.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Karamelový likér – domácí “Baileys”
další
Hříbková polévka s ořechovými knedlíčky

Přidejte svůj komentář