0 0
Čočka s celerovými škvarečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Čočka s celerovými škvarečky

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 1 velký hrnek čočky
    • 1-2 lžíce hladké mouky
    • 30 g másla
    • sůl, pepř
    • citronová šťáva
    • 1/4 většího celeru
    • olivový olej
    • sojová omáčka
    • 4 vejce
    • zelné picles

    Postup:

    Čočku přebereme a propláchneme vodou. Necháme stát nejlépe přes noc. Potom vodu slijeme, doplníme novou a čočku uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky, osolíme, opepříme a do hotové čočky, ve které zbylo ještě trochu vody, zavaříme. Okyselíme dle chuti.

    Celer rozkrájíme na maličké kostičky a opečeme na oleji do růžova. Když už jsou všechny kostičky lehce zbarvené, zakápneme je sojovkou. Vejce uvaříme natvrdo. Na talíři čočku posypeme škvarečky a obložíme vařeným vejcem a zelným picles.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vinná klobása v pivní lázni s bramborovou kaší a okurkovým salátem
    další
    Naše štědrovečerní menu

    Přidejte svůj komentář