0 0
Škvarkové pagáčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g polohrubá mouka
160 g škvarky z vepřového sádla
140 ml mléko
125 ml podmáslí
50 g sádlo
20 g droždí
1 žloutek
1 lžička sůl
0,75 lžičky cukr krupice
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
bílek na pomazání

Škvarkové pagáčky

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • 135 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Množství na 28 ks

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce, mléko a droždí vyndáme z lednice aspoň půl hodiny před přípravou. Poté rozsekáme škvarky ostrým nožem na cimpr campr. Mléko ohřejeme na teplotu těla a rozdobíme do něj droždí. Přidáme cukr a necháme zaktivovat.

2
Hotovo

Odvážíme mouku, osolíme, přidáme sádlo, žloutek, koření a podmáslí. Zalijeme naběhnutým droždím s mlékem a zpracujeme těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Dokud těsto není ještě zcela hladké a hotové, přisypeme posekané škvarky a ještě dále hněteme.

3
Hotovo

Když je těsto krásně zadělané, zakryjeme utěrkou a igelitem a necháme hodinu kynout. Na pomoučené pracovní ploše rozválíme placku tlustou max 1 cm, přeložíme a opět rozválíme. Vykrajujeme placičky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch nařízneme ostrým nožem do mřížky a potřeme zbylým bílkem.

4
Hotovo

Necháme ještě čtvrt hodiny kynout a pak vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C. Pečeme dozlatova, cca 12-15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Slaná roláda z červené řepy s křenovým krémem
předchozí
Slaná roláda z červené řepy s křenovým krémem

Přidejte svůj komentář