0 0
Jeřabinový kompot

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jeřabinový kompot

Jedlé jeřabiny mají okraje listů vroubkované jen z jedné třetiny. Listy ptačích jeřabin jsou vroubkované celé.

  • 120 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Z tohoto množství bylo 13 malých skleniček.

Z přípravy mi zbylo dost nálevu, který jsem násleně přecedila, zahřála a použila jako nálev na mix ovoce do jiného kompotu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jeřabiny otrháme, přebereme, opereme a namočíme přes noc do studené vody.

2
Hotovo

Druhý den vodu slijeme. Na dno většího kastrolu nalijeme polovinu vody, přidáme jeřabiny, cukr, koření, omytý citrón i s kůrou (pokud není bio, slupku oloupeme) a zalijeme zbytkem vody. Na sporáku přivedeme těsně k varu. A pak vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme 40 minut.

3
Hotovo

Před dovařením vyvaříme skleničky a víčka a všechno nádobí, které přijde do styku s jeřabinami. Z kompotu odstraníme citrón a koření. Horkou směsí naplníme připravené skleničky. Okraje otřeme cípem utěrky namočené ve vroucí vodě nebo čistém alkoholu. Vytřeme dosucha víčka a zavíčkujeme.

4
Hotovo

Skleničky vložíme do kastrolu do horké vody, ve které jsme vyvářeli skleničky. Vrátíme do trouby a zavaříme při 90 st. C 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Švestková povidla
další
Palačinky Suzette
předchozí
Švestková povidla
další
Palačinky Suzette

Přidejte svůj komentář