0 0
Biskupský banánový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 ks (250 g) zralý banán
6 ks (225 g) bílek
200 g polohrubá mouka
80 g třtinový cukr
70 g máslo
50 g vlašské ořechy
50 g mandle
50 g rozinky
50 g sušené brusinky
50 g kandované ovoce
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce rum
vanilka
špetka sůl

Biskupský banánový chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

U nás se vánočka dělá ze
3 žloutků, a tak nám každé Vánoce zbyde spousta bílků.
Kam s nimi? :P

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim máslo, rum, vanilku a citrónovou šťávu. Umícháme na kašičku. Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáváme cukr. Pak odložíme šlehač a už jen stěrkou na střídačku po kouskách přidáváme mouku a banánovou kašičku. Vždy zlehounka promísíme. Pak přidáme i sušené ovoce a posekané ořechy s mandlemi.

2
Hotovo

Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem (příp. vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou) a naplníme těstem. Povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Pečeme dozlatova, cca 35-40 minut. Po této době vyzkoušíme doprostřed chlebíčku zasunout špejli. Pokud ji vytáhneme suchou, je upečeno. Chlebíček krájíme až po zchladnutí. Kdo má rád, polije čokoládovou polevou. Chlebíček je ale tak dobrý, že čokoláda už by byla "navíc" :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Chuťovky ze sušených meruněk
další
Sýrové suflé
předchozí
Chuťovky ze sušených meruněk
další
Sýrové suflé

Přidejte svůj komentář