0 0
Sýrové suflé

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Sýrové suflé

Gruyere je tvrdý švýcarský sýr
z nepasterizovaného kravského mléka.

  • 85 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív přivedeme k varu mléko s tymiánem, bobkovým listem a muškátovám oříškem. Odstavíme a necháme trochu zchladnout. Pak přecedíme.

2
Hotovo

Z mouky a másla připravíme zlatavou jíšku, do které metličkou zašleháme mléko a chvilku povaříme do zhoustnutí. Necháme opět chvíli zchladnout. Do teplé směsi metličkou zašleháme žloutky. Osolíme, opepříme a přimícháme posekanou pažitku. Z bílků se špetkou soli ušleháme polotuhý sníh a postupně zlehka vmícháme do směsi.

3
Hotovo

Keramické mističky na muffiny silně vymažeme máslem a rozdělíme do nich těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a 5-7 minut pečeme. Suflé vyběhne a povrch začne zlátnout. Vytáhneme z trouby a necháme vydýchat.

4
Hotovo

V mezičase si nahrubo nastrouháme sýr. A taky nakrájíme slaninu na kostičky a na lžíci olivového oleje jí vykřupeme dozlatova. Potom přemístíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Šlehačku vylijeme do kastrolku, osolíme, opepříme a povaříme, až začne houstnout. Potom do ní přimícháme třičtvrtiny křupavé slaniny.

5
Hotovo

Šlehačkovou směs rozdělíme na 6 talířků, doprostřed usadíme vyklopené suflé a povrch posypeme sýrem. Zapečeme pod grilem rozpáleným na 200 st. C. Nakonec posypeme zbytkem slaniny.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas ?

předchozí
Biskupský banánový chlebíček
další
Salát z nakládané zeleniny s bresaolou
předchozí
Biskupský banánový chlebíček
další
Salát z nakládané zeleniny s bresaolou

Přidejte svůj komentář