0 0
Citrusové vločkové sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

130 g máslo
120 g jemné vločky
80 g špaldová mouka
60 g třtinový cukr
60 g kandovaná pomerančová kůra
50 g slunečnicová semínka
40 g hladká mouka
1-2 ks šťáva z citrónu dle šťavnatosti
1-2 ks šťáva z pomeranče dle šťavnatosti
1 lžíce med
1 lžička jedlá soda
špetka sůl

Citrusové vločkové sušenky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Až ochutnáte naše citrusové vločkové sušenky a budou se vám dělat boule za ušima, vzpomeňte si na bratry Kelloggovi, kteří ovesné vločky
a kukuřičné lupínky v 19. století vynalezli. Vsázeli na ně jako na zbraň proti masturbaci.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo odvážíme do plecháčku a rozpustíme ve vodní lázni. Z citrónu a pomeranče vymačkáme šťávu. Do misky odvážíme vločky, mouku, slunečnici, kandovanou kůru, cukr, jedlou sodu, sůl a promícháme. Přilijeme směs rozpuštěného másla s medem a citrusovou šťávou. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček malé hromádky, které lžičkou ještě uhladíme a rozmáčkneme na placičky.

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 8 minut dozlatova. Pečeme opatrně, mají tendenci se připéct.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hovězí guláš
další
Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem
předchozí
Hovězí guláš
další
Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem

Přidejte svůj komentář