0 0
Konopno-oříškový chléb

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Sypká směs
150 g jemné ovesné vločky
100 g konopné semínko
80 g slunečnicová semínka
50 g lískové oříšky
50 g mandle
25 g psyllium sypké, k dostání v lékárně
20 g dýňová semínka
1 lžička sůl plná
Tekutá směs
370 ml teplá voda
60 g kokosový olej
1 lžíce med plná

Konopno-oříškový chléb

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zdá se, že žádná rostlinná potravina na světě nemá tak luxusní výživovou hodnotu pro člověka jako konopná semínka.

  • 1,5 hodiny
  • Středně náročné

Ingredience

  • Sypká směs

  • Tekutá směs

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme všechny sypké ingredience. To znamená vločky, slunečnici, konopná semínka, dýňová semínka, nahrubo posekané mandle, oříšky, psyllium a sůl.

2
Hotovo

V odměrce smísíme vodu s kokosovým tukem a medem. Chvíli mícháme, až se vše rozpustí a nalijeme do sypké směsi. Důkladně zpracujeme vařečkou a těsto přendáme do formy na biskupský chlebíček, který jsme předem vyložili pečícím papírem.

3
Hotovo

Necháme minimálně hodinu odpočinout, aby se všechny plody dobře nasákly.

4
Hotovo

Troubu vyhřejeme na 180 st. C, chléb ve formě do ní vložíme a zapečeme 30 minut. Potom jej vytáhneme z formy i s papírem a pečeme, volně ložené, na mřížce v troubě ještě dalších 30- 35 minut dokřupava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Rajská polévka z čerstvých rajčat
další
Babiččiny lívance s borůvkami

Přidejte svůj komentář