0 0
Rajská polévka z čerstvých rajčat

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g rajčata v plné zralosti
200 ml rajčatové pyré
5 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžíce máslo
sůl
mletý pepř
tymián
Zavářka
polévkové těstoviny
sůl

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

I když Španělé přivezli rajčata z Jižní Ameriky už v 16. století, Evropanům trvalo 200 let, než si k němu našli cestu. Příliš se prý podobalu rulíku zlomocnému :)

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Zavářka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli rozkrájíme na kostičky a osmažíme jí v kastrolu na másle dorůžova. Přidáme prolisovaný česnek. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu. Tymián, bobkový list a nové koření vložíme do kousku gázy a zavážeme bílou nití. Tento balíček vložíme do rajčat. Není to sice nutné, ale ulehčí nám to následné odstranění koření z polévky :P. Přidáme i bujon, rajčatové pyré, sůl a pepř. Chvilku restujeme, pak zalijeme asi litrem horké vody a vaříme přibližně 15 minut. Vytáhneme balíček s kořením a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Jsou-li rajčata nevýrazné chuti, můžeme ještě doladit citrónovou šťávou.

2
Hotovo

V mezičase si ve vedlejším kastrůlku uvaříme těstovinovou zavářku s kapkou olivového oleje a přidáme do polévky až na talíři.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Sekaná roláda ve slaninovém kabátku
další
Konopno-oříškový chléb

Přidejte svůj komentář