0 0
Sekaná roláda ve slaninovém kabátku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Masová směs
700 g mleté vepřové maso
150 g ricotta
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks vejce
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce majoránka
sůl
mletý pepř
Náplň
100 g čedar
1 plná miska čerstvý špenát
Na obalení
20 plátků slanina
Do šťávičky
40 g máslo

Sekaná roláda ve slaninovém kabátku

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Sekaná se připravuje v Českých zemích už od středověku, kdy ovšem byla téměř nedostižnou lahůdkou.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Masová směs

  • Náplň

  • Na obalení

  • Do šťávičky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si opláchneme špenát a necháme na utěrce okapat. Potom připravíme masovou směs. V míse důkladně promícháme maso s ricottou, majoránkou, hořčicí, vejcem a přidáme jemně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

2
Hotovo

Na větší kus alobalu naskládáme plátky slaniny, vždy na délku dva za sebou, aby pokryly téměř celý alobal. Na slaninu potom naneseme masovou směs a nožem rozetřeme skoro do krajů. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a poklademe špenátem.

3
Hotovo

Pomocí alobalu roládu zabalíme a volné kraje po stranách ucpeme masem, které nám někde přebyde. Celou roládu zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku.

4
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 minut. Potom alobal opatrně rozbalíme a rozevřeme, aby nám nevytekla puštěná šťáva a pomocí vařečky z něj uděláme kolem rolády „nádobu“. Pečeme dalších cca 15 minut dozlatova. Potom přihodíme máslo a ještě 5 minut necháme v troubě.

5
Hotovo

Roládu vytáhneme, přendáme na tácek a necháme pár minutek vydýchat. Šťávičku z alobalu slijeme do hrnečku a použijeme ji na polití rolády na talířích.

6
Hotovo

Podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo zeleninou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Obložené chlebíčky s pepřovým salámem
další
Rajská polévka z čerstvých rajčat

Přidejte svůj komentář