Ingredience
Masová směs
- 700 g mleté vepřové maso
- 150 g ricotta
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1 lžíce majoránka
- sůl
- mletý pepř
Náplň
- 100 g čedar
- 1 plná miska čerstvý špenát
Na obalení
- 20 plátků slanina
Do šťávičky
- 40 g máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si opláchneme špenát a necháme na utěrce okapat. Potom připravíme masovou směs. V míse důkladně promícháme maso s ricottou, majoránkou, hořčicí, vejcem a přidáme jemně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř. |
2 Hotovo | |
3 Hotovo | Pomocí alobalu roládu zabalíme a volné kraje po stranách ucpeme masem, které nám někde přebyde. Celou roládu zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku. |
4 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 minut. Potom alobal opatrně rozbalíme a rozevřeme, aby nám nevytekla puštěná šťáva a pomocí vařečky z něj uděláme kolem rolády „nádobu“. Pečeme dalších cca 15 minut dozlatova. Potom přihodíme máslo a ještě 5 minut necháme v troubě. |
5 Hotovo | Roládu vytáhneme, přendáme na tácek a necháme pár minutek vydýchat. Šťávičku z alobalu slijeme do hrnečku a použijeme ji na polití rolády na talířích. |
6 Hotovo | Podáváme s bramborovou kaší, chlebem nebo zeleninou. |