0 0
Rostbíf/roastbeef

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rostbíf/roastbeef

Trendy:
  • Masožrout
Kuchyně:

    Pokud si děláme zálusk na rostbíf "zatepla", připravíme
    z vyzrálého masa a krájíme na silnější plátky.

    • 135 min
    • Středně náročné

    Ingredience

    • Remuláda

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Maso vyndáme z lednice aspoň hodinu před přípravou, abychom jej nedávali na pánev studené. Očistíme důkladně od bílých blanek a tučných kousků. Otřeme navlhčeným ubrouskem a svážeme kuchyňským provázkem do stejnoměrného tvaru (rovnoměrně se nám propeče).

    2
    Hotovo

    Následně jej ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. Pokapeme olejem a dlaněmi vše vmasírujeme do masa. Rozpálíme pánev (ideálně s kovovou rukojetí, kterou pak můžeme vložit do trouby) na vyšší než střední teplotu. Maso ze všech stran krátce opečeme dozlatova. Násilím neodtrháváme od pánve. Když se zatáhne, pustí se samo.

    3
    Hotovo

    Z hořčice, medu a pomerančové šťávy připravíme pastu, kterou maso ze všech stran opatrně potřeme. Ze strany doprostřed masa zapíchneme teplotní sondu a vrátíme do pánve s troškou oleje (nebo zapékací misky). Vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C a pečeme dokud na sondě nebude 55 st. C - cca 35-40 minut.

    4
    Hotovo

    Vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Pak teprve vyndáme sondu. V této fázi jsem maso vložila do vakuovacího sáčku a zavakuovala. Odložila do lednice a nechala vystydnout do druhého dne. Pak krájela na tenké plátky.

    5
    Hotovo

    Zakysanku s majonézou smícháme s posekanými kapary, okurkami a cibulkou. Dochutíme medem, hořčicí, citrónovou šťávou a solí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pomazánka z červené řepy
    další
    Paštika z krůtích jater s brusinkami
    předchozí
    Pomazánka z červené řepy
    další
    Paštika z krůtích jater s brusinkami

    Přidejte svůj komentář