0 0
Paštika z krůtích jater s brusinkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g krůtí játra
200 ml šlehačka 33%
200 g máslo
30 g sušené brusinky
3 lžíce bourbon
2 šalotka
1 lžíce zelený pepř naložený
2 rozvětvený stonek tymián
sůl
A ještě
100 g kompotované lesní brusinky
1 lžíce želatina

Paštika z krůtích jater s brusinkami

Trendy:
  • Masožrout
  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Játra očistíme od cévek a blanek. Nakrájíme je na kousky. Šalotku posekáme nadrobno. Do vyšší pánve odkrojíme kousek másla a cibuli na něm orestujeme dosklovata. Přihodíme játra a zprudka opečeme ze všech stran. Jen krátce, abychom je nevysušili. Orestovaná játra okořeníme tymiánem a zalijeme bourbonem. Necháme vydusit, osolíme a přilijeme šlehačku. Ještě dvě minutky podusíme. Pak vylovíme jeden větší kousek a rozkrojíme. Pokud je střed růžový, ale už ne krvavý, máme hotovo.

2
Hotovo

Připravíme si sekáček - chopper nebo ponorný mixér. Játra rozmixujeme dohladka a postupně, za stálého mixování, přidáváme kousky másla. Do hladké paštiky nasypeme nakládaný zelený pepř a posekané sušené brusinky. Naplníme do vyvařených skleniček. Povrch co nejvíc uhladíme.

3
Hotovo

2 lžíce vody smícháme 1 lžící práškové želatiny. Necháme 10 minut nabobtnat a pak zahřejeme těsně pod bod varu a smícháme s brusinkovým kompotem. Ještě horké nalijeme na paštiku ve skleničkách. Pokud bychom si chtěli paštiku uschovat na dobu delší než 3-4 dny, raději jí zavaříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rostbíf/roastbeef
další
Špekáčky se zeleninou černém pivu
předchozí
Rostbíf/roastbeef
další
Špekáčky se zeleninou černém pivu

Přidejte svůj komentář