0 0
Dýňový hummus

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g dýně Hokaidó
3 stroužky česnek
3 lžíce tahini
2 lžíce olivový olej
1 ks cizrna konzerva
1 lžička javorový sirup
drcený kmín
sůl
citrónová šťáva

Dýňový hummus

Trendy:
  • Vegetariánské

Tahini je pasta ze sezamových semínek a mořské soli.
Je vydatnou zásobárnou vápníku a pomáhá regenerovat
vlasy a nehty.

  • 35 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, požadovaný kousek ukrojíme, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka. Zchladlou pak rozmixujeme s cizrnou, česnekem a tahini. Přidáme kmín, javorový sirup, citrónovou šťávu, sůl a sirup. Doladíme dle vlastní chuti. Hummus je výborný namazaný na malých suchárcích.

2
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Salát ze sušených rajčat
další
Kynuté houskové knedlíky

Přidejte svůj komentář