0 0
Rozkvetlá focaccia

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rozkvetlá focaccia

Těsto na focacciu je podobné těstu na pizzu, jen obsahuje víc droždí.

  • 110 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Droždí rozdrobíme do vlažné vody a přidáme špetku cukru. Necháme vzkypět asi 10 minut. Mezitím si odvážíme mouku a osolíme. Přilijeme droždí, zakápneme olivovým olejem a zpracujeme hladké nelepivé těsto. Zakryjeme čistou utěrkou a igelitem a necháme hodinu nakynout.

2
Hotovo

Potom těsto rozválíme na pečícím papíru a přendáme na plech. Sem tam propícháme vidličkou. Potřeme olivovým olejem a dle fantazie ozdobíme. Necháme ještě 10 minut stát vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C na cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninový nákyp
další
Cuketové řízečky v těstíčku – cuketoví rarášci
předchozí
Zeleninový nákyp
další
Cuketové řízečky v těstíčku – cuketoví rarášci

Přidejte svůj komentář