0 0
Cuketové řízečky v těstíčku – cuketoví rarášci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Řízečky
2 menší cuketa
na smažení řepkový olej
Těstíčko
100 ml podmáslí
60 g hladká mouka
45 g čedar
40 g kukuřičný škrob
3 g sůl
3 g chilli koření nebo dle chuti
2 vejce
2 g prášek do pečiva
A dále
5-6 brambory
20 g máslo
1 lžička sůl
0,5 lžičky kmín
hladkolistá petrželka
tatarka

Cuketové řízečky v těstíčku – cuketoví rarášci

Trendy:
  • Vegetariánské

Použijeme mladé cukety, které ještě nemají tvrdá semínka
a vatový vnitřek.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Řízečky

  • Těstíčko

  • A dále

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si omyjeme osušíme a nakrájíme cuketu. Hezky na cca 5 mm kolečka. Vyskládáme na tácek, lehce osolíme a necháme stát asi 15 minut, dokud nepustí šťávu. Pak je všechny osušíme v ubrousku.

2
Hotovo

Oloupeme a nakrájíme brambory a dáme vařit do osolené a okmínované vody doměkka.

3
Hotovo

Nastrouháme sýr na jemném struhadle a smícháme s ostatními ingrediencemi. Metličkou nebo vidličkou rozšleháme na těstíčko. Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme na trochu vyšší než střední teplotu (z 15ti stupňové stupnice na číslo 11). Do rozpáleného oleje vkládáme pomocí dvou vidliček kolečka cukety, které obalujeme v připraveném těstíčku. Smažíme z obou stran dozlatova.

4
Hotovo

Podáváme s brambory maštěnými máslem, sypanými čerstvou petrželkou, a také s oblíbenou tatarkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rozkvetlá focaccia
další
Krůtí kousky se zeleninou v kokosovém mléce
předchozí
Rozkvetlá focaccia
další
Krůtí kousky se zeleninou v kokosovém mléce

Přidejte svůj komentář