Ingredience
Řízečky
- 2 menší cuketa
- na smažení řepkový olej
Těstíčko
- 100 ml podmáslí
- 60 g hladká mouka
- 45 g čedar
- 40 g kukuřičný škrob
- 3 g sůl
- 3 g chilli kořenínebo dle chuti
- 2 vejce
- 2 g prášek do pečiva
A dále
- 5-6 brambory
- 20 g máslo
- 1 lžička sůl
- 0,5 lžičky kmín
- hladkolistá petrželka
- tatarka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si omyjeme osušíme a nakrájíme cuketu. Hezky na cca 5 mm kolečka. Vyskládáme na tácek, lehce osolíme a necháme stát asi 15 minut, dokud nepustí šťávu. Pak je všechny osušíme v ubrousku. |
2 Hotovo | Oloupeme a nakrájíme brambory a dáme vařit do osolené a okmínované vody doměkka. |
3 Hotovo | Nastrouháme sýr na jemném struhadle a smícháme s ostatními ingrediencemi. Metličkou nebo vidličkou rozšleháme na těstíčko. Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme na trochu vyšší než střední teplotu (z 15ti stupňové stupnice na číslo 11). Do rozpáleného oleje vkládáme pomocí dvou vidliček kolečka cukety, které obalujeme v připraveném těstíčku. Smažíme z obou stran dozlatova. |
4 Hotovo | Podáváme s brambory maštěnými máslem, sypanými čerstvou petrželkou, a také s oblíbenou tatarkou. |