• Snědeno.cz
  • Maso
  • Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
0 0
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 1700 g králík
500 g libový vepřový bůček
50 g máslo
6 stroužků česnek
2 větvičky rozmarýna
1 cibule
sůl
kmín
Špenát
2 balení mražený špenát
2 stroužky česnek
2 lžíce šlehačka
1 cibule
sůl, pepř
olej
Bramborový knedlík
550 g vařené brambory vařené ve slupce
160 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžíce olej
1 lžíce bramborový škrob nebo kukuřičný
1 lžička ocet
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Výhodu králičího masa, dietnost a absenci cholesterolu, sice trochu hatí vepřový bůček, ale zase je takto připravené králičí maso krásně šťavnaté.

  • 135 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Špenát

  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Králíka omyjeme, příčně rozpůlíme, osolíme a vložíme do většího pekáče. Bůček také omyjeme, osolíme a vložíme mezi části králíka. Okmínujeme a obločíme rozmarýnou. Česnek oloupeme, stroužky podélně rozpůlíme a také zasuneme mezi maso. Přilijeme decku vody, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C na jednu hodinu.

2
Hotovo

Mezitím si uvaříme brambory ve slupce. Pouze do stavu al dente. Poznáme to tak, že při špejlovém testu špejle při projíždění bramborem ještě trochu drhne. Slijeme vodu a brambory necháme na talíři vychladnout. Dáme vařit vodu do velkého kastrolu. Poté oloupeme brambory, nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, sůl, olej, ocet a vejce a vařečkou důkladně promícháme. Pak těsto vyklopíme na vál posypaný moukou a zpracujeme rukama. Uválíme dlouhý váleček o průměru asi 7 cm a rozdělíme jej na 3 díly. Vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Vylovíme, překrojíme uprostřed bílou nití, abychom zjistili, je-li správně uvařený a pak je nakrájíme nití na plátky.

3
Hotovo

Zkontrolujeme maso. Dolijeme opět deci horké vody, maso obrátíme, případnou kůži na bůčku nařežeme ostrým nožem na kostičky, přihodíme máslo, maso polijeme šťávou, přiklopíme a pečeme další půl hodinku. Po půlhodince odstraníme pokličku, maso opět polijeme, dolijeme trochou horké vody a pečeme dozlatova.

4
Hotovo

Připravíme špenát. Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme drobně pokrájenou cibuli a kostky špenátu. Osolíme, opepříme a dusíme, až se špenát rozpustí. Pak přidáme vyklepnuté vejce, šlehačku a prolisovaný česnek. Necháme ztuhnout.

5
Hotovo

Do skleničky si dáme lžíci hladké mouky a vlažnou vodu, rozkvedláme vidličkou, dolijeme do 2 dl a přilijeme k masu. Ještě polijeme šťávou maso a necháme 10 minut péct.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Maková bábovka
další
Saltimbocca s hráškovým pyré
předchozí
Maková bábovka
další
Saltimbocca s hráškovým pyré

Přidejte svůj komentář