0 0
Saltimbocca s hráškovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
500 g telecí kýta tenké
80 g prosciutto
4 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
2 dl hovězí vývar příp. bio hovězí bujón
1 dl bílé víno
lístky šalvěj
olivový olej
Hráškové pyré
400 g mražený hrášek
20 g máslo
150 ml zeleninový vývar příp. bio zeleninový bujón

Saltimbocca s hráškovým pyré

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

"Saltare in bocca" - skákat do pusy, tak nějak asi vznikl název tohoto jídla

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Hráškové pyré

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Telecí maso rozkrájíme na malé plátky silné asi 2 cm. Poklepeme je klouby prstů. Rozložíme na prkénko a na každý položíme 2 šalvějové lístky. Přikryjeme je šunkou tak, aby byla trochu ohnutá i na spodní část, a tím šalvěj přidržela. Plátky z obou stran obalíme v hladké mouce a dlaněmi přimáčkneme.

2
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm maso. Nejdříve šalvějí dolu. Opékáme celkem zprudka asi 3 minuty. Potom plátky obrátíme a pečeme z druhé strany rovněž 2-3 minuty. Talíř vyložíme větším kusem alobalu a plátky do něj zabalíme. Přikryjeme ještě velkou pokličkou, aby si udržely teplo.

3
Hotovo

Do kastrolu s výpekem z masa nalijeme bílé víno a necháme odpařit. Přihodíme stonek šajvěje, zalijeme vývarem a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přihodíme máslo a necháme rozpustit.

4
Hotovo

V mezičase nasypeme do hrnce povolený hrášek a zalijeme vývarem. Povaříme cca 5-7 minut. Téměř všechen vývar přelijeme do hrnečku, přihodíme máslo a rozmixujeme. Je-li pyré husté, přikápneme trošku vývaru.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Sicilské cannoli s jahodovým krémem
předchozí
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Sicilské cannoli s jahodovým krémem

Přidejte svůj komentář