0 0
Sicilské cannoli s jahodovým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Ruličky
250 g hladká mouka
30 g cukr
30 g máslo
5 g kakao
1 vejce
0.5 dl portské víno
vanilka prášek, dřeň, aroma
špetka sůl
řepkový olej
Náplň
500 g ricotta
100 g jahody
1 lžíce javorový sirup
1 lžička citrónová šťáva

Sicilské cannoli s jahodovým krémem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

"Cannolo" v italštině znamená trubička. Poprvé je usmažili na Sicílii v harému jako symbol plodnosti.

  • 40 min
  • Porcí: 30
  • Středně náročné

Ingredience

  • Ruličky

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo necháme změknout. V míse smícháme mouku s cukrem, solí, vanilkou, kakaem, máslem, portským vínem a vejcem. Vypracujeme pevné, ale měkké těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.

2
Hotovo

Ricottu smícháme s javorovým sirupem a pokrájenými jahodami a rozmixujeme. Necháme také odstát v lednici.

3
Hotovo

Odleželé těsto rozkrojíme na 4 části a každou z nich rozválíme na pomoučeném stole velmi natenko. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrájíme kolečka a obtočíme jimi kokové trubičky o průměru asi 1 cm. Spoj těsta vždy namočíme troškou vody a přitiskneme, aby pořádně držel. Trubiček je z těsta přibližně 30 ks.

4
Hotovo

Zabalené ruličky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova.

5
Hotovo

Osmažené ruličky necháme odkapat na ubrouscích. Když trochu zchladnou, vytáhneme z nich trubičky. Když vychladnou docela, naplníme je jahodovou ricottou. Nejlíp nám k tomu poslouží zdobící plátěný nebo igelitový pytlík se zdobičkou s větším otvorem. Ruličky můžeme lehounce poprášit moučkovým cukrem.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Saltimbocca s hráškovým pyré
další
Rybí filet s pikantní salsou
předchozí
Saltimbocca s hráškovým pyré
další
Rybí filet s pikantní salsou

Přidejte svůj komentář