0 0
Sicilské cannoli

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Ruličky
250 g hladká mouka
30 g cukr
30 g máslo
5 g kakao
1 ks vejce
1/2 dl portské víno
vanilka prášek, dřeň, aroma
špetka sůl
řepkový olej
Náplň
500 g ricotta
70 g moučkový cukr
1 lžička citrónová šťáva
A ještě
posekané pistácie nesolené
drobné ovoce
moučkový cukr

Sicilské cannoli

"Cannolo" v italštině znamená trubička. Poprvé je usmažili na Sicílii v harému jako symbol plodnosti.

  • 1 hodina
  • Středně náročné

Ingredience

  • Ruličky

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo necháme změknout. V míse smícháme mouku s cukrem, solí, vanilkou, kakaem, máslem, porstvým vínem a vejcem. Vypracujeme pevné měkké těsto, zabalíme do mikroténu a necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.

2
Hotovo

Ricottu smícháme s cukrem a citrónem, a také uložíme do lednice.

3
Hotovo

Odleželé těsto rokrojíme na 4 části a každou z nich rozválíme na pomoučeném stole velmi natenko. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrájíme kolečka a obtočíme jimi kokové trubičky o průměru asi 1 cm. Spoj těsta vždy namočíme troškou vody a přitiskneme, aby pořádně držel. Trubiček je z těsta asi 30 ks.

4
Hotovo

Zabalené ruličky vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a z obou stran usmažíme dozlatova.

5
Hotovo

Osmažené ruličky necháme odkapat na ubrouscích. Když trochu zchladnou, stáhneme je z kovových trubiček. Když vychladnou docela, naplníme je ricottou. Nejlíp nám k tomu poslouží zdobící plátěný nebo igelitový pytlík se zdobičkou s větším otvorem. Konce ruliček s krémem máčíme v posekaných pistácicích, poprášíme lehce moučkovým cukrem a podáváme s ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou
další
Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím

Přidejte svůj komentář