0 0
Makovec se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Makovec se švestkami

Česká republika je velmoc v pěstování máku pro potravinářské účely.

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 35 x 23 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo
25 min

Důkladně rozšleháme vejce s cukrem a vanilkou, přidáme rozehřáté a vychladlé máslo a mléko. Poté přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a už jen krátce promícháme stěrkou. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do něj těsto. Stěrkou roztáhneme ke krajům. Švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a jednu půlku vedle druhé řeznou stranou dolů vyskládáme po povrchu makovce. Prstem vždy zatlačíme do těsta. Pečeme v troubě při 180 st. C cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem
další
Brokolicové karbanátky
předchozí
Pomalu pečený bůček se zelím a bramborovým knedlíkem
další
Brokolicové karbanátky

Přidejte svůj komentář