0 0
Salát Coleslaw

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g hlávkové zelí
1 větší mrkev
1 malá cibule
kousek celer
100 g majonéza může být i veganská
60 g zakysaná smetana
cca 2 lžíce třtinový cukr
cca 1 lžička kvalitní ocet např. jablečný
sůl
pepř

Salát Coleslaw

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Salát Coleslaw se proslavil
v Americe, a to zejména díky známému fástfúdu :P

  • 25 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které ještě překrájíme. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti), naderobno nakrájenou cibulí a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Cukrem ochutíme majonézu a smetanu, doladíme octem a pepřem. Vše důkladně promísíme a necháme v chladu aspoň hodinu odležet. Pokud bychom měli v plánu připravit salát den předem, cibuli přidáme až následný den.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 2 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Hermelínová pomazánka se šunkou
další
Lněné krekry s chlebovou příchutí
předchozí
Hermelínová pomazánka se šunkou
další
Lněné krekry s chlebovou příchutí

Přidejte svůj komentář