0 0
Mechová bublanina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

180 g hladká mouka
100 g cukr krupice
130 g zakysaná smetana
70 g máslo
8 g prášek do pečiva
2 vejce
vanilka
špetka sůl
A ještě
8 meruňky
miska ostružiny
na formu máslo a hrubá mouka

Mechová bublanina

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Hladkou mouku jsem namíchala napůl s hladkou špaldovou. Meruňky jsem použila mražené a ostružiny čerstvé.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Formu vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou anebo vyložíme pečícím papírem.

2
Hotovo

Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr s vanilkou a špetkou soli a vyšleháme do nadýchané pěny. Ideálně nám s tím pomůže kuchyňský robot. Ten zapneme na nejvyšší otáčky. Když dostaneme požadovanou konzistenci, otáčky snížíme a přidáme zchladlé máslo a zakysanou smetanu. Pak už jen stěrkou opatrně vmícháme postupně přidávanou mouku s práškem do pečiva. Do těsta zamícháme pokrájené ovoce - v tomto případě meruňky. Těsto vylijeme do formy a navrch rozvrstvíme ostružiny.

3
Hotovo

Bublaninu vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40 minut do zezlátnutí. Pro jistotu po této době ještě vyzkoušíme špejlový test. Špejli zapíchneme šikmo doprostřed moučníku a zjistíme, jestli se nám na ní nenalepí syrové těsto. Pokud bude špejle po vytažení suchá, je hotovo.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rozlítané paprikové lusky
předchozí
Rozlítané paprikové lusky

Přidejte svůj komentář