0 0
Houbové knedlíky s kedlubnovým zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Knedlíky
200 ml mléko
80 g hrubá mouka
80 g máslo
miska lesní houby
5 rohlík
3 vejce
2 stroužky česnek
2 stonky saturejka nebo jiné bylinky
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Kedlubnové zelí
750 g kedlubna
1 cibule
1 lžíce cukr krupice
1 lžička hořčičné semínko
1 bobkový list
5 kuliček nové koření
jablečný ocet
sůl
olej
A ještě
250 g anglická slanina
50 ml olej

Houbové knedlíky s kedlubnovým zelím

Trendy:

    Z tohoto množství připravíte
    8 knedlíků.

    • 65 min
    • Porcí: 4
    • Středně náročné

    Ingredience

    • Knedlíky

    • Kedlubnové zelí

    • A ještě

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme okorat. Klidně přes noc, anebo na chvíli vložíme do mírně vyhřáté trouby rozvrstvené na plechu. Očistíme houby a pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme na drobno a na trošce oleje necháme zesklovatět. Přisypeme houby, osolíme, opepříme a restujeme dokud se nevypaří puštěná tekutina a houby nezmenší svůj objem. Hotové přendáme na talíř, aby rychleji zchladly.

    2
    Hotovo

    Rozpustíme máslo a mírně přihřejeme mléko. Necháme odložené, aby obojí mělo vlažnou teplotu. Připravíme si kedlubny na zelí. Oloupeme je a nastrouháme na hrubém struhadle (ideálně na kuchyňském robotu), oloupeme i cibuli a nakrájíme na nudličky.

    3
    Hotovo

    Připravené rohlíky přesypeme do velké mísy. Mléko vyšleháme metličkou spolu s máslem a žloutky. Nalijeme na rohlíky, přidáme zarestované houby a promícháme. Zasypeme moukou, odranou saturejkou nebo jinými bylinkami a promísíme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý, ale stále vláčný sníh, který po částech opatrně přimícháme do rohlíkové směsi. Z těsta ukoulíme 8 knedlíků velikosti tenisových míčků a 18 minut je vaříme v páře.

    4
    Hotovo

    Do kastrolu nalijeme trochu oleje, přisypeme nudličky cibule, zaprášíme cukrem a restujeme dosklovata. Potom přihodíme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, ochutíme jablečným octem, hořčičným semínkem, bobkovým listem a nových kořením a podlijeme 3 lžícemi vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Pak doladíme dle vlastní chuti cukrem, solí a octem. Chuť by měla být příjemně výrazná. Ještě chvíli podusíme.

    5
    Hotovo

    Na prázdnou pánev nalijeme olej a zahřejeme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut restujeme. Na talířích použijeme k polití knedlíků.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Mechová bublanina
    předchozí
    Mechová bublanina

    Přidejte svůj komentář