0 0
Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 větší palice česnek
3 ks menší brambory
2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
1 malá cibule
1 dl šlehačka
bílý pepř
olivový olej
Bramborová sláma
1 ks brambora
olej
sůl

Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou

Trendy:
  • Vegetariánské

Česnek je dlouhá tisíciletí významnou léčivkou. Posiluje imunitu a působí dokonce proti stresu.

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborová sláma

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Česnekovým palicím seřízneme horní část, pokapeme olejem a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 st. C. Pečeme do světle zlaté barvy, cca 50 minut. Pokud bude některý stroužek tmavší, do polévky jej nedáme, aby nebyla hořká.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na troše oleje orestujeme dosklovata. Přidáme oloupané brambory, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Chvilku společně opékáme. Zalijeme horkou vodou, přidáme bujóny, opepříme a asi 15 minut povaříme. Když budou brambory měkké, přihodíme zlatavé stroužky česneku, které jsme vyloupali ze slupek a rozmixujeme ponorný mixérem. Zjemníme smetanou a ještě 2 minutky povaříme.

3
Hotovo

V mezičase připravíme bramborovou slámu. Oloupaný brambor nastrouháme na nudličky, ideálně na V-krouhači. Nudličky spaříme vroucí vodou a minutku povaříme. Vodu slijeme a necháme okapat. V menším kastrolku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do rozpáleného postupně vkládáme část bramborových nudliček. Smažíme dozlatova a necháme odsát na papírovém ubrousku. Jemně posolíme a použijeme jako vložku do polévky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zahřívací mandlové mléko
další
Italské špízy z telecího masa – spiedini
předchozí
Zahřívací mandlové mléko
další
Italské špízy z telecího masa – spiedini

Přidejte svůj komentář