0 0
Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 větší palice česnek
3 ks menší brambory
2 kostky zeleninový bio bujón
1 malá cibule
1 dl šlehačka
bílý pepř
olivový olej
Bramborová sláma
1 ks brambora
olej
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou

Trendy:
  • Vegetariánské

Česnek je dlouhá tisíciletí významnou léčivkou. Posiluje imunitu a působí dokonce proti stresu.

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborová sláma

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Česnekovým palicím seřízneme horní část, pokapeme olejem a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 st. C. Pečeme do světle zlaté barvy, cca 50 minut. Pokud bude některý stroužek tmavší, do polévky jej nedáme, aby nebyla hořká.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na troše oleje orestujeme dosklovata. Přidáme oloupané brambory, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Chvilku společně opékáme. Zalijeme horkou vodou, přidáme bujóny, opepříme a asi 15 minut povaříme. Když budou brambory měkké, přihodíme zlatavé stroužky česneku, které jsme vyloupali ze slupek a rozmixujeme ponorný mixérem. Zjemníme smetanou a ještě 2 minutky povaříme.

3
Hotovo

V mezičase připravíme bramborovou slámu. Oloupaný brambor nastrouháme na nudličky, ideálně na V-krouhači. Nudličky spaříme vroucí vodou a minutku povaříme. Vodu slijeme a necháme okapat. V menším kastrolku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a do rozpáleného postupně vkládáme část bramborových nudliček. Smažíme dozlatova a necháme odsát na papírovém ubrousku. Jemně posolíme a použijeme jako vložku do polévky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pomazánka ze zrajících sýrů
další
Kaše ze slzovky
předchozí
Pomazánka ze zrajících sýrů
další
Kaše ze slzovky

Přidejte svůj komentář