0 0
Brokolicový nákyp se šunkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 růžice brokolice
100 g šunka
60 g čedar
30 g sýr parmazánového typu
4 vejce
2 stroužky česnek
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brokolicový nákyp se šunkou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Brokolice má údajně víc vápníku, než mléko. Jedná se o super zdravou zeleninu, která podporuje imunitu.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 20 x 20 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Několik malých růžiček uvaříme v páře, cca 5 minut. Zbytek rozmixujeme v mixéru nebo elektrickém sekáčku. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a po chvilce i brokolicovou drť. Chvilku společně opékáme. Necháme zchladnout.

2
Hotovo

Nastrouháme čedar, přidáme do směsi a zamícháme společně se 4 žloutky. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Brokolicovou směs ochutíme pepřem (solit už nemusíme, šunka, sýr a bílky už slané jsou) a opatrně vmícháme sníh.

3
Hotovo

Pekáček vytřeme olejem a směs do něj navrstvíme. Poklademe růžičkami napařené brokolice a posypeme parmazánem. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Petrželové pyré a pstruh lososovitý
další
Jemná cuketová polévka s tofu
předchozí
Petrželové pyré a pstruh lososovitý
další
Jemná cuketová polévka s tofu

2 komentářů Schovat komentáře

Brokolice podporuje imunitu? 6x od začátku roku nemocná, tak bych ji možná mohla zkusit zařadit do mého jídelníčku, snad by to pomohlo. A proč ne zrovna tímhle receptem, že? 🙂 Díky za inspiraci

Určitě vyzkoušejte, nákyp je skvělý. Co se týče imunity, můžete se dopovat např. ještě zázvorem, zelím, červenou řepou a rakytníkem 😛 Přeju hlavně zdravíčko 🙂

Přidejte svůj komentář