0 0
Jemná cuketová polévka s tofu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 400 g cuketa
cca 180 g bylinkové tofu
3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1,5 kostky zeleninový bio bujón
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
na posypání slunečnicová semínka

Jemná cuketová polévka s tofu

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Je-li cuketa mladá, dlouhá do cca 25 cm, není potřeba jí loupat ani zbavovat semínek.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno v MioMatu

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud používáme MioMat, všechny ingredience nakrájíme na kousky a nasypeme do nádoby. Přidáme rozdrobený bujón, olej a koření. Dolijeme vodou po rysku "min", přiklopíme pokličkou se sekáčkem a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut už si můžeme pochutnat na výborné krémové polévce. Na talíři posypeme slunečnicovými semínky.

2
Hotovo

Pokud Miomat nevlastníme, do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a tofu a zalijeme litrem horké vody. Přidáme rozdrobený bujón, koření a vaříme cca 20 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicový nákyp se šunkou
další
Muffiny z červené řepy
předchozí
Brokolicový nákyp se šunkou
další
Muffiny z červené řepy

Přidejte svůj komentář