0 0
Muffiny z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 g pečená červená řepa
150 ml kefír
100 g jemné vločky
50 g brusinky
40 g hořká čokoláda
30 g třtinový cukr
3 lžíce olej
2 lžičky jedlá soda
1 vejce
sůl
Na zdobení
150 g mascarpone
3 lžíce javorový sirup

Muffiny z červené řepy

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zařazením červené řepy do jídelníčku zvýšíme odolnost našeho organizmu.

  • 100 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si upečeme řepu. Omyjeme jí, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 50 minut. Poté jí necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse smícháme s vejcem, olejem a kefírem. Přisypeme vločky smíchané s cukrem, solí a sodou a vše svižně a krátce promícháme. Nakonec přidáme ještě brusinky a nahrubo posekanou čokoládu a už jen krátce promísíme.

2
Hotovo

Naplníme do muffinových formiček, nejlépe silikonových, které se nemusí vytírat tukem a vysypávat moukou. Ideální k plnění je zmrzlinová naběračka. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut.

3
Hotovo

Před podáváním ozdobíme směsí mascarpone a javorového sirupu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jemná cuketová polévka s tofu
další
Dýňové bramboráčky
předchozí
Jemná cuketová polévka s tofu
další
Dýňové bramboráčky

Přidejte svůj komentář