0 0
Candát s bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Candát s bramborovým salátem

Trendy:
  • Masožrout

Candát je dravá ryba, která se pyšní výborným šťavnatým masem.

  • 70 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Salát

  • A ještě

  • Ryba

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme doměkka, ale aby byly ještě pevné, a necháme zchladnout. Mrkev, celer a petržel oloupeme a uvaříme v osolené vodě také doměkka. Uvaříme si vajíčko natvrdo. Mražený hrášek povaříme jen 3 minuty. Poté vše (mimo hrášku) nakrájíme na malé úhledné kostičky a nasypeme do misky. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurku. Zlehka promísíme.

2
Hotovo

Majolku smícháme se solí, pepřem a 2 lžícemi nálevu z okurek. Zamícháme do salátu a případně dochutíme.

3
Hotovo

Ryby otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi osmažíme z obou stran dozlatova.

4
Hotovo

Salátové okurky nakrájíme na špalíky, které na jedné straně šikmo seřízneme a uvnitř vydlabeme malou lžičkou tak, aby zůstalo tenké dno. Vzniklý prostor vyplníme bramborovým salátem. Před nakrájením můžeme okurky ozdobně oškrábat škrabkou na julienne. Slavnostní pokrm na talířích ještě dozdobíme čerstvými výhonky.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zlatý kuřecí vývar s masovými knedlíčky
další
Mini Pavlova s granátovým jablkem

Přidejte svůj komentář