0 0
Tempeh v citrusové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tempeh v citrusové omáčce

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 1 uzený tempeh
    • 1 bulva fenyklu
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 velká hrst čerstvých arašídů
    • 1 dl kokosového mléka
    • šťáva z 1 velkého pomeranče
    • 1 lžíce limetové šťávy + limetová kůra z půlky limety
    • hrst natě koriandru
    • kousek zázvoru
    • chilli koření
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou.

    V mezičase si uvaříme rýži.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vánoční tvarohová štola
    další
    Hermelínová bábovka

    Přidejte svůj komentář