0 0
Tempeh v citrusové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tempeh v citrusové omáčce

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 1 uzený tempeh
  • 1 bulva fenyklu
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 velká hrst čerstvých arašídů
  • 1 dl kokosového mléka
  • šťáva z 1 velkého pomeranče
  • 1 lžíce limetové šťávy + limetová kůra z půlky limety
  • hrst natě koriandru
  • kousek zázvoru
  • chilli koření
  • sůl
  • olej

Postup:

Cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou.

V mezičase si uvaříme rýži.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vánoční tvarohová štola
další
Hermelínová bábovka
předchozí
Vánoční tvarohová štola
další
Hermelínová bábovka

Přidejte svůj komentář