0 0
Bylinkové máslo s domácí bagetkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Bylinkové máslo
200 g Lurpak lighter
svazek pažitka
několik stonků hladkolistá petrželka
dle chuti červená chilli paprička
čerstvě mletý pepř
pár strouhnutí kůra z bio citrónu
dle chuti sůl
Bageta 2 ks
450 g hladká mouka
320 ml vlažná voda
1 čajová lžička droždí sušené
1 čajová lžička sůl
1/2 čajové lžičky cukr krupice
na podsypání polohrubá mouka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bylinkové máslo s domácí bagetkou

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bylinkové máslo

  • Bageta 2 ks

Postup přípravy

Sdílet

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdříve si připravíme bylinkové máslo, aby se dobře proleželo. V receptu jsem použila dánské máslo Lurpak lighter, což je směs másla s řepkovým olejem a solí. Jeho výhodou je, že je i po vyndání z lednice krásně roztíratelné.

2
Hotovo

Máslo přendáme do misky a promícháme s jemně pokrájenými bylinkami a chilli papřičkou. Okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a dle vlastní chuti trošičkou soli. Máslo je samotné mírně slané, takže se solí opatrně. Misku přikryjeme fresh fólií a odložíme do lednice do doby, než upečeme bagetky.

3
Hotovo

V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut zaktivovat. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 60 minut kynout.

4
Hotovo

Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku vydatně posypanou moukou. Rozdělíme na 2 díly a z každého uválíme bagetu. Stočíme do vrtulky a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 15 minut odpočinout přikryté utěrkou.

5
Hotovo

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 25 minut.

6
Hotovo

Připraveno pro značku Lurpak.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krůtí prso v tajine
další
Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami
předchozí
Krůtí prso v tajine
další
Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

Přidejte svůj komentář