0 0
Bylinkové máslo s domácí bagetkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bylinkové máslo s domácí bagetkou

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    Na bylinkové máslo

    • 200 g másla Lurpak lighter
    • svazek pažitky
    • několik stonků hladkolisté petržele
    • kousek červené chilli papričky
    • čerstvě drcený barevný pepř
    • pár strouhnutí kůry z bio citrónu
    • dle chuti příp. sůl

    Na 2 bagety

    • 450 g hladké mouky
    • 320 ml teplé vody
    • 1 čajová lžička sušeného droždí
    • 1 čajová lžička soli
    • 1/2 čajové lžičky cukru
    • mouku na podsypání

    Postup:

    Nejdříve si připravíme bylinkové máslo, aby se dobře proleželo. V receptu jsem použila dánské máslo Lurpak lighter, což je směs másla s řepkovým olejem a solí. Jeho výhodou je, že je i po vyndání z lednice krásně roztíratelné. Máslo přendáme do misky a promícháme s jemně pokrájenými bylinkami a chilli papřičkou. Okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a dle vlastní chuti trošičkou soli. Máslo je samotné mírně slané, takže se solí opatrně. Misku přikryjeme fresh fólií a odložíme do lednice do doby, než upečeme bagetky.

    Příprava bagetek:

    V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut vzkypět. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku vydatně posypanou moukou. Rozdělíme na 2 díly a z každého uválíme bagetu. Stočíme do vrtulky a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.

    Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 25 minut.

    Připraveno pro #Lurpak

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Krůtí prso v tajine
    další
    Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

    Přidejte svůj komentář