0 0
Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

Trendy:
  • Vegetariánské

Batáty patří mezi nevýživnější druhy zeleniny. Navíc snižují cholesterol.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Vege směs

  • Hranolky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme do mísy, osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a citrónovou kůrou, zakápneme olejem a rukama promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, hranolky na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Poté přesypeme do mísy s ubrousky a necháme odsát olej. Posypeme sekanou petrželkou.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme mexickou směs. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Přidáme drobně pokrájené Ďobáčky, okořeníme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, přidáme fazole a kukuřici a necháme víno vydusit. Pórek pokrájíme na nudličky, a také přimícháme do směsi. Zalijeme passatou, dosolíme dle chuti a necháme ještě asi tři minuty probublat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bylinkové máslo s domácí bagetkou
další
Tiramisu pohár
předchozí
Bylinkové máslo s domácí bagetkou
další
Tiramisu pohár

Přidejte svůj komentář