0 0
Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 400 g rajčatové passaty
  • 150 g Ďobáčků (1 balení)
  • 100 g uvařených bílých fazolí (příp. konzervovaných, klidně i červených)
  • 50 g mražené kukuřice
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 cibule
  • kousek červené chilli papričky (dle chuti)
  • kus zelené části pórku
  • lahůdková paprika
  • hrubě mletý pepř
  • sůl
  • olej

Batátové hranolky

  • 500 g batátů (2 ks)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • lahůdková paprika
  • kůra ze čtvrtky bio citrónu
  • olivový olej
  • petrželka

Postup:

Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme do mísy, osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a citrónovou kůrou, zakápneme olejem a rukama promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, hranolky na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Poté přesypeme do mísy s ubrousky a necháme odsát olej. Posypeme sekanou petrželkou.

V mezičase si připravíme mexickou směs. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Přidáme drobně pokrájené Ďobáčky, okořeníme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, přidáme fazole a kukuřici a necháme víno vydusit. Pórek pokrájíme na nudličky, a také přimícháme do směsi. Zalijeme passatou, dosolíme dle chuti a necháme ještě minutku probublat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bylinkové máslo s domácí bagetkou
další
Banánové placičky
předchozí
Bylinkové máslo s domácí bagetkou
další
Banánové placičky

Přidejte svůj komentář