0 0
Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vegetariánská mexická směs s batátovými hranolkami

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 400 g rajčatové passaty
    • 150 g Ďobáčků (1 balení)
    • 100 g uvařených bílých fazolí (příp. konzervovaných, klidně i červených)
    • 50 g mražené kukuřice
    • 3 stroužky česneku
    • 1,5 dl bílého vína
    • 1 cibule
    • kousek červené chilli papričky (dle chuti)
    • kus zelené části pórku
    • lahůdková paprika
    • hrubě mletý pepř
    • sůl
    • olej

    Batátové hranolky

    • 500 g batátů (2 ks)
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • lahůdková paprika
    • kůra ze čtvrtky bio citrónu
    • olivový olej
    • petrželka

    Postup:

    Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Nasypeme do mísy, osolíme, okořeníme pepřem, paprikou a citrónovou kůrou, zakápneme olejem a rukama promísíme. Plech vyložíme pečícím papírem, hranolky na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Poté přesypeme do mísy s ubrousky a necháme odsát olej. Posypeme sekanou petrželkou.

    V mezičase si připravíme mexickou směs. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Přidáme drobně pokrájené Ďobáčky, okořeníme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, přidáme fazole a kukuřici a necháme víno vydusit. Pórek pokrájíme na nudličky, a také přimícháme do směsi. Zalijeme passatou, dosolíme dle chuti a necháme ještě minutku probublat.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bylinkové máslo s domácí bagetkou
    další
    Banánové placičky

    Přidejte svůj komentář