0 0
Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Kari
400 ml kokosové mléko
300 g krůtí prso
5 ks lahůdková cibulka
4 stroužky česnek
1 ks rajče
mísa čerstvý špenát
hrst čerstvé arašídy
1 lžíce zelená kari pasta
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce kokosový olej
1 lžička kukuřičný škrob
dle chuti sůl
Rýže
1 hrnek jasmínová rýže
1 a půl násobek voda
sůl

Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Ke své "železné" slávě přišel špenát omylem. Chybou z nepozornosti v desetinné čárce.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Kari

  • Rýže

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Asijská jídla vynikají svojí rychlou přípravou, takže je nutné mít všechno nachystané dopředu. Maso nakrájíme na nudličky, rajče nařízneme do křížku, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibulky nakrájíme na kousky včetně zelených částí, česnek nakrájíme na plátky. Špenát propláchneme vodou a odkapaný přendáme do mixéru. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme. Čerstvé arašídy promneme v prstech a sloupneme hnědou slupičku z těch, na kterých nedrží pevně, nebo koupíme již oloupané.

2
Hotovo

Rýži propláchneme vodou a v hrnci doplníme jeden a půl násobkem vody čerstvé. Osolíme a vaříme zvolna cca 12 minut. Pokud vaříme na plynu, je lepší použít rozptylovač plamene, protože se nám rýže snáz uvaří a nepřipálí se.

3
Hotovo

Ve větší pánvi (ideálně wok) rozpálíme kokosový tuk. Přihodíme pokrájenou cibulku a česnek a zpěníme. Přisypeme pokrájené maso a arašídy a zprudka orestujeme. Přidáme rajčata a kari pastu a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rozmixovaným špenátem. Ochutíme sojovkou a případně troškou soli. Promícháme, přivedeme k bodu varu a dusíme asi 3 minuty. Ve skleničce rozmícháme škrob s trošičkou vody a přilijeme k masu. Ještě chvilku povaříme, až směs zahoustne a stáhneme z ohně.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvový dort
další
Křenová krémová polévka s toustíky
předchozí
Mrkvový dort
další
Křenová krémová polévka s toustíky

Přidejte svůj komentář