0 0
Petrželová koprová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 ml šlehačka
2 velké petržel
2 kostky zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
1 brambora
1 cibule
čerstvý kopr
dle chuti citrónová šťáva
olej
Ještě
4 vejce
1 lžička ocet
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Petrželová koprová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kopr je skvělá bylinka na trávení a snižování krevního tlaku.

  • 32 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Ještě

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno pro MioMat.cz

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bramboru a petržel omyjeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Do MioMatu kápneme trochu oleje, nasypeme tam pokrájenou zeleninu, přihodíme rozdrobené bujónové kostky a zalijeme vodou mezi rysky "min" a "max". Anebo místo bujónu a vody použijeme rovnou osolený zeleninový vývar. Přiklopíme pokličkou, zástrčku zasuneme do sítě, stiskneme tlačíčko "Mash/Soup" a za 25 minut nás přístroj pípáním přivolá. V této chvíli polévku ochutnáme, dochutíme citrónovou šťávou (případně solí a cukrem), přilijeme šlehačku a přidáme posekaný kopr (dávám kopru docela dost, mám ráda jeho chuť a vůni). Přiklopíme a ještě stiskneme tlačítko "Smoothie". Polévka se bude ještě dvě minutky mixovat, čímž se chutě krásně propojí.

2
Hotovo

V mezičase přivedeme ve větším kastrůlku k varu osolenou a okyselenou vodu. Vajíčka si vyklepneme každé zvlášť do mělké mističky. Když se ve vodě u dna začnou dělat bublinky a začíná sotva vřít, lžící uprostřed rozmícháme vír a jedno vajíčko do něj překlopíme. Vaříme 3 minuty a vyndáme. Takto postupujeme i s ostatními připravenými vejci. Pokud si vejce připravujeme víc dopředu, přendaváme je do nádoby se studenou vodou, aby se v nich teplota snížila a žloutek zbytečně netuhnul.
Já preferuju žloutky teplé, takže připravuju vajíčka ve dvou kastrolech najednou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tvarohový koláč bez mouky
další
Lososové mini frittaty
předchozí
Tvarohový koláč bez mouky
další
Lososové mini frittaty

Přidejte svůj komentář