0 0
Přírodní kotleta s bylinkovými bramborami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
2 vepřové kotlety bez kosti
400 ml hovězí vývar
40 g máslo
2 lžíce sádlo
2 lžíce hladká mouka
1 cibule
1 lžíce olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Brambory
5 brambory
25 g máslo
hrst petrželka
hrst pažitka
drcený kmín
sůl

Přírodní kotleta s bylinkovými bramborami

Trendy:
  • Masožrout

Nemáme-li vývar, rozpustíme ve vroucí vodě gelový bujón. Pak pozor na solení masa.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Maso

  • Brambory

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotlety naklepeme paličkou, lehce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo a kotlety z obou stran osmažíme dozlatova. Mezitím si vložíme talíř do trouby vyhřáté na 100 st. C a kotlety na ten talíř do trouby na chvilku odložíme. Do kastrolu kápneme trošku oleje a nasypeme do ní drobně pokrájenou cibuli. Zvolna restujeme dozlatova. Pak maso vrátíme do pánve a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 minut. V polovině doby kotlety obrátíme.

2
Hotovo

Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a pod pokličkou uvaříme doměkka. Bylinky opláchneme, osušíme a rozsekáme na cimpr campr. Z uvařených brambor slijeme vodu, doplníme máslem a bylinkami a rozšťoucháme.

3
Hotovo

K měkkým kotletkám přidáme kus másla a necháme rozpustit. Chceme-li hladkou šťávičku, přecedíme ji.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krevety v těstíčku
další
Tvarohový koláč s rebarborou a makovou drobenkou
předchozí
Krevety v těstíčku
další
Tvarohový koláč s rebarborou a makovou drobenkou

Přidejte svůj komentář