1 0
Ořechové dukátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

210 g hladká mouka
160 g máslo
140 g vlašské ořechy
50 g moučkový cukr
30 g hořká čokoláda 70%
2 ks žloutek
pár zrnek sůl
A ještě
100 g hořká čokoláda 70%
1 lžička máslo
hustá marmeláda
drcené pistácie

Ořechové dukátky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pistácie rostou v hroznech. Když dozrají, praskají. Pokud nemají dobré podmínky skořápka nepraskne.

  • 52 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Z tohoto množství připravíme cca 60 ks.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ořechy nameleme nebo nadrtíme v sekáčku. Čokoládu najemno nastrouháme a obojí smícháme v míse s máslem, hladkou moukou, cukrem, solí a žloutky. Zabalíme do mikroténu a necháme ztuhnout aspoň dvě hodiny v lednici.

2
Hotovo

Potom postupně odkrajujeme kusy (zbytek těsta vždy necháme ještě v chladu), které vyválíme na váleček a nakrájíme na kousky. Kousky ukoulíme na kuličky a pokládáme na plech na pečící papír. Špunt od vína (mám umělohmotný) pomastíme olejem a do kuliček vytlačíme hluboké důlky.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut. Necháme zchladnout. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s trochou másla. Lžičkou nandaváme do důlků marmeládu, rozetřeme po celé ploše a druhou lžičkou polijeme čokoládou. Na teplou čokoládu nasypeme ještě trošku pistácií.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vanilkové rohlíčky
další
Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách

Přidejte svůj komentář