0 0
Rozlítaní ptáčci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 plátky hovězí zadní
cca 1000 ml hovězí vývar silný
50 g špek
3 kyselé okurky
2 vejce
2 lžíce sádlo
1 velká cibule
1 šunková klobása
plnotučná hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl

Rozlítaní ptáčci

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Podávejte s knedlíkem nebo rýží.

  • 190 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Pokud budete podávat ptáčky s knedlíkem, můžete se inspirovat tímto skvělým receptem na nekynutý houskový knedlík.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a špek pokrájíme nadrobno. Plátky naklepeme paličkou nebo tenderizérem. Osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí.

2
Hotovo

V kastrolu, při střední teplotě, rozehřejeme sádlo, rozškvaříme na něm špek a přidáme cibuli. Restujeme, až je cibule zlatavá. Pak jí odhrneme stranou, přidáme plátky masa, nejdřív hořčicí nahoru a osmažíme z obou stran také dozlatova. Zalijeme částí silného hovězího vývaru, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. Pečeme 2 hodiny.

3
Hotovo

Mezitím uvaříme vejce natvrdo (10 minut), pokrájíme okurky a klobásu. Zkontrolujeme maso, otočíme, přidáme okurky a klobásu, dolijeme vývar a opět přiklopíme. Vrátíme ještě minimálně na půl hodiny do trouby. Pak vidličkou zkusíme, jestli už je maso měkké.

4
Hotovo

Připravíme si zlatavou jíšku. Budete-li podávat s knedlíkem (nekynutým), zaděláme těsto. Pokud bude maso měkké, vyndáme z trouby na sporák. Vmícháme jíšku a dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Povaříme do zhoustnutí omáčky. Na talířích ozdobíme posekanými vejci.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Nekynutý houskový knedlík
další
Rohlíčky
předchozí
Nekynutý houskový knedlík
další
Rohlíčky

Přidejte svůj komentář