0 0
Krůtí kousky na asijjský způsob

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g krůtí prso
Marináda
5 lžic sojová omáčka
4 lžíce olej
3 lžíce zelená kari pasta
3 stroužky česnek
1 lžíce tamarindová omáčka příp. limetovou šťávu
1 lžíce med příp. cukr
1 lžíce strouhaný zázvor
1 lžíce sriracha omáčka příp. chilli
Do omáčky
200 ml drůbeží vývar
100 ml kokosové mléko
1 lžíce Gustin
8 cherry rajčátka
4 jarní cibulka
Příloha
1 menší hrnek jasmínová rýže
sůl

Krůtí kousky na asijjský způsob

Trendy:
  • Masožrout
Kuchyně:
  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • Do omáčky

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek a smícháme s ostatními přísadami na marinádu. Maso očistíme od tučných kousků a blanek a nakrájíme na nudličky. Promícháme s marinádou a necháme hodinu stát.

2
Hotovo

Rajčata překrájíme napůl a cibulku na větší kolečka. Drůbeží vývar smícháme s Gustinem. Propláchneme rýží, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka a když začne bublat, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut.

3
Hotovo

Když se začne rýže vařit, můžeme začít s přípravou masa. Bude to trvat cca 8 minut. Rozpálíme pánev, kápneme do ní trošičku oleje a vyklopíme maso. Zprudka opečeme z všech stran. Jen tak, aby se zatáhlo, ale ne zcela propeklo. Zalijeme vývarem s Gustinem, promícháme, přidáme kokosové mléko, cibulku a rajčata a necháme dvě minutky probublat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ovocný koláč s podmáslím
další
Bramborový salát
předchozí
Ovocný koláč s podmáslím
další
Bramborový salát

Přidejte svůj komentář