Ingredience
- 600 g krůtí prso
Marináda
- 5 lžic sojová omáčka
- 4 lžíce olej
- 3 lžíce zelená kari pasta
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce tamarindová omáčkapříp. limetovou šťávu
- 1 lžíce medpříp. cukr
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 lžíce sriracha omáčkapříp. chilli
Do omáčky
- 200 ml drůbeží vývar
- 100 ml kokosové mléko
- 1 lžíce Gustin
- 8 cherry rajčátka
- 4 jarní cibulka
Příloha
- 1 menší hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek a smícháme s ostatními přísadami na marinádu. Maso očistíme od tučných kousků a blanek a nakrájíme na nudličky. Promícháme s marinádou a necháme hodinu stát. |
2 Hotovo | Rajčata překrájíme napůl a cibulku na větší kolečka. Drůbeží vývar smícháme s Gustinem. Propláchneme rýží, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka a když začne bublat, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut. |
3 Hotovo | Když se začne rýže vařit, můžeme začít s přípravou masa. Bude to trvat cca 8 minut. Rozpálíme pánev, kápneme do ní trošičku oleje a vyklopíme maso. Zprudka opečeme z všech stran. Jen tak, aby se zatáhlo, ale ne zcela propeklo. Zalijeme vývarem s Gustinem, promícháme, přidáme kokosové mléko, cibulku a rajčata a necháme dvě minutky probublat. |