0 0
Banáno-citrónový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Koláčová forma průměr 28 cm
300 g přezrálých banán
220 g polohrubá mouka
100 g máslo
50 g třtinový cukr
50 ml rum
10 g kakao
2 ks vejce
1 ks kůra i šťáva bio citrón
1 ks prášek do pečiva
špetka sůl

Banáno-citrónový koláč

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské

Ačkoliv je citrón kyselý, až se nám kroutí pusa, v těle se chová zásaditě. Můžeme ho tedy využít při snaze o odkyselení organizmu.

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Koláčová forma průměr 28 cm

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo necháme rozpustit a trochu zchladnout. Banány nastrouháme nebo rozmačkáme a smícháme s citrónovou šťávou i najemno nastrouhanou kůrou. Vejce utřeme s cukrem do pěny, ideálně v robotu.

2
Hotovo

Pak už jen vařečkou smícháme vejce s banánovou směsí, máslem a moukou smíchanou s troškou soli a práškem.

3
Hotovo

Polovinu těsta přelijeme do jiné nádoby a promícháme s kakaem.

4
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a pomocí dvou lžic přemisťujeme těsto z misek. Doprostřed formy uděláme lžící hromádku jedné barvy, na ní dáme doprostřed druhou barvu a takto je střídáme, dokud máme těsta v miskách. Těsto se postupně rozlévá do stran. Nakonec mu ještě potřesením formou pomůžeme.

5
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut.

6
Hotovo

Tip:
Pokud nechcete dělat těsto dvoubarevné nebo strakaté, můžete použít buď jen světlé těsto bez kakaa. Nebo obě těsta nalít do formy a lehce promísit.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zelené smoothie
další
Mexická směs se Šmakounem a rýží

Přidejte svůj komentář