0 0
Mexická směs se Šmakounem a rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 ml rajčatové pyré
3 ks červená kapie tenkostěnná
3 ks bílá paprika
3 stroužky česnek
2 ks červená cibule
2 balení Šmakoun natural
2 lžíce sojová omáčka
1 vrchovatá lžíce sladká paprika
1 ks zelená chilli paprička
1 ks lahůdková cibulka
1/2 lžičky kmín
1/2 lžičky cukr
sůl
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Mexická směs se Šmakounem a rýží

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Šmakoun je původem Čech. Jsou to lisované čisté bílky, které se obsahem bílkovin vyrovnají masu.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli, chilli, Šmakouna a papriky nakrájíme na proužky. Cibuli dáme do kastrolu a orestujeme na oleji. Když zesklovatí, přidáme papriku, chilli papričky a Šmakouna. Okořeníme paprikou, kmínem, cukrem a solí a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a trochou vody, promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi půl hodinky. Občas promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, případně ještě trochu vody, dle chuti sojovku a pokrájenou lahůdkovou cibulku (včetně zelené části). Ještě asi 5 minut podusíme.

2
Hotovo

Rýří propláchneme několikrát studenou vodou. Pak jí doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme doměkka. Trvá to cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Banáno-citrónový koláč
další
Sýrová pomazánka s ředkvičkami

Přidejte svůj komentář