0 0
Lívanečky se zapečenými borůvkami bez cukru

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g borůvky
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek mléko
1 ks vejce
1 lžíce prášek do pečiva
špetka sůl
olej
bílý jogurt
med

Lívanečky se zapečenými borůvkami bez cukru

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pokud kupujete borůvky, známkou čerstvosti je stříbřité ojínění plodů.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy dáme vajíčko, mouku, mléko a pořádné promícháme stěrkou, aby hmota byla bez hrudek. Vsypeme borůvky a s citem je do směsi přimícháme.

2
Hotovo

Pánev zahřejeme na mírném ohni (cca 1 minuta) a povrch potřeme 1/2 lžící oleje. Hmotu nandaváme naběračkou tak, abychom vždy vytvořili dva menší terčíky, které se nebudou dotýkat (spíš menší placky).

3
Hotovo

Pečeme 1-2 minuty z každé strany dozlatova, pánev vytřeme ubrouskem, přilijeme znova 1/2 lžíce oleje a opakujeme až do poslední kapky hmoty v míse.

4
Hotovo

Rozdělíme na talíře, ozdobíme lžící jogurtu a polijte trochou medu. Pokud zbylo pár borůvek, přidáme je nahoru.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Ořechová bábovka
další
Mrkvové müsli tyčinky s pomerančem

Přidejte svůj komentář