0 0
Avokádový tataráček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 ks avokádo zralé
3 lžíce limetová šťáva
2 ks lahůdková cibulka
2 lžičky olivový olej
2 ks měsíček květ
2 ks lichořeřišnice květ
1 ks rajče
1 lžička dijonská hořčice
1 lžička kapary
citrónová šťáva
sůl
mletý pepř
A navíc
4 plátky bagetka

Avokádový tataráček

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Nezralé avokádo je tvrdé
a hořké. Přezrálé zase bývá uvnitř nahnědlé. Správně zralé by mělo lehce pružit. Případně tvrdý kus doma zabalíme do papíru a necháme při pokojové teplotě 2-3 dny dojít.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A navíc

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Avokáda omyjeme, rozpůlíme a vyndáme pecky. Slupku oloupeme a avokádo nakrájíme na kostičky. Nasypeme do misky, zakapeme citrónovou šťávou a zamícháme. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, přidáme nakrájené kapary, cibulku a hořčici. Vidličkou trochu pomačkáme. Rajče omyjeme, odstraníme semínka a rozkrájíme na malé kostičky. Květy lichořeřišnice pokrájíme, otrháme lístečky měsíčku a vše smícháme s avokádem.

2
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Žampióny Portobello s modrým sýrem
další
Těstoviny s krůtím masem

Přidejte svůj komentář