0 0
Vinná klobása

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g vinná klobása
hladká mouka
olej
Bramborová kaše
5 brambory
150 ml mléko
30 g máslo
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vinná klobása

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Vinná klobása se často připravuje na Štědrý den. Stočená do šneka a opečená dozlatova připomíná Slunce
a má symbolizovat oslavu slunovratu.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vinnou klobásu rozdělíme na dvě části. Uprostřed jí zakroutíme a rozřízneme. Obě části stočíme do šneků a napříč propíchneme špejlemi. Zlehounka poprášíme moukou a dlaněmi mouku rozetřeme po celé ploše. Potom si do dlaní kápneme trochu oleje a klobásky z obou stran olejem pěkně potřeme. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem a šneky na něj položíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C a pečeme 10 minut. Potom klobásky otočíme a pečeme dozlatova, cca 15 minut.

2
Hotovo

V mezičase oloupeme a rozkrájíme brambory a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Vodu slijeme a do brambor vhodíme máslo. Rozdrtíme šťouchadlem na brambory. Postupně přiléváme horké mléko a dále šťoucháme až vytvoříme kaši požadované hustoty. Mléko musí být horké nebo aspoň teplé, jinak by nám vznikla nedobrá a nevzhledná lepivá hmota.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jogurtový koláč z ovesných vloček
další
Rychlé semínkové placičky
předchozí
Jogurtový koláč z ovesných vloček
další
Rychlé semínkové placičky

Přidejte svůj komentář